Україна отримає оновлений пакет Цілей партнерства з НАТО

Читать на русском
Відбулось засідання Комітету з партнерств та колективної безпеки НАТО у форматі Процесу планування та оцінки сил з Україною. Обговорювали оновлення пакету Цілей партнерства України з НАТО.
www.nato.int

Відбулось засідання Комітету з партнерств та колективної безпеки НАТО у форматі Процесу планування та оцінки сил з Україною. Обговорювали оновлення пакету Цілей партнерства України з НАТО.

Про це повідомили у пресслужбі Міноборони.

Джон Манза, помічник Генерального секретаря НАТО з питань операцій відзначив прогрес України у реформуванні сектору безпеки й оборони та виконанні Цілей партнерства попереднього періоду. Він також зазначив, що вони продовжать надавати допомогу Україні у здійсненні необхідних реформ.

Червона ганчірка для Путіна: чому Україна не поїде на саміт НАТОУ НАТО не хочуть дражнити Володимира Путіна перед його зустріччю з Джо Байденом, яка відбудеться після саміту Альянсу.

У Міноборони зауважують, що оновлений пакет Цілей партнерства для України містить завдання і заходи на період до 2025 року. У ньому також наведено сили й засоби, які Україна готує для участі у програмі «Партнерство заради миру», операціях та місіях Альянсу. Цілі партнерства підтримують інші завдання з реформування сектору оборони й безпеки, насамперед – проєкти та заходи оборонної реформи.

«Делегації України та Альянсу підтримали запропонований документ та домовились перейти до наступного етапу його узгодження – направлення на розгляд Північноатлантичної ради», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, Кулеба пояснив, чого Україна хоче від НАТО. Міністр закордонних справ зазначив, що Україна, звичайно, вдячна партнерам з НАТО за підтримку в рамках рішень Бухарестського саміту 2008 року, за постійне підтвердження політики відкритих дверей, проте не хоче, щоб це все перетворилося на «політику годівлі обіцянками».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: