Байден зустрінеться з генсеком НАТО за тиждень до саміту з Путіним

Читать на русском
Президент і генеральний секретар обговорять адаптацію НАТО до загроз, які висуває нинішній час - кібератаки, зміна клімату і так далі
Байден і Столтенбергnato.int

Президент США Джозеф Байден 7 червня, за тиждень до саміту НАТО в Брюсселі та зустрічі в Женеві з президентом РФ Володимиром Путіним, проведе особисту зустріч з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Про це на брифінгу повідомила прессекретар Білого дому Джен Псакі.

«Президент і генсек обговорять саміт НАТО 14-го червня в Брюсселі, і численні питання на порядку денному НАТО, включаючи посиленням трансатлантичної безпеки перед обличчям викликів з боку Росії та Китаю», - сказала вона.

Також, за її словами, президент і генеральний секретар обговорять адаптацію НАТО до загроз, які висуває нинішній час - кібератаки, зміна клімату і так далі, а також домовляться про дотримання більш збалансованого розподілу відповідальності між союзниками.

«Як ми вже заявляли, посилення наших союзників є пріоритетом цієї адміністрації, і наш альянс з НАТО є великою частиною цього», - додала прессекретар Білого дому.

Нагадаємо, зустріч президента Росії Володимира Путіна з американським колегою Джо Байденом відбудеться 16 червня в Женеві.

Відомо, що Байден під час зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним планує обговорити Україну, крім цього, серед тем зустрічі лідерів США і Росії буде Білорусь.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: