Колишній спецпредставник США в Україні Курт Волкер відповів на звинувачення в лобіюванні ПП-2

Читать на русском
Волкер визнав, що компанія, де він працює, дійсно представляє інтереси ПП-2, але особисто він в цьому не задіяний через свою позицію
Курт ВолкерDeutsche Welle

Колишній спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що не лобіює «Північний потік-2».

Про це повідомляє «Європейська правда».

«Моє ставлення до «Північного потоку» добре відоме і має достатньо підтверджень: я є противником цього проєкт. Я говорив про це в інтерв'ю, про це йдеться в письмових документах», - сказав він.

Волкер визнав, що компанія, де він працює, дійсно представляє інтереси ПП-2, але особисто він в цьому не задіяний через свою позицію. Також він зазначив, що дуже здивований заявою ексрадниці глави НАК «Нафтогаз України» Олени Зеркаль про те, що його позиція по газопроводу змінилася.

Північний потік-2: які країни за чи проти будівництва газопроводуСША, Україна та ще 7 європейських держав не підтримують будівництво газопроводу, тоді як РФ, Німеччина та 10 країн регіону виступають за його зведення.

«Компанія Nord Stream 2 дійсно найняла для представництва її інтересів у Вашингтоні компанію BGR group, де я працюю старшим радником, Але я до цієї діяльності не долучений, що можна перевірити - ви знаєте, що в США є суворі правила реєстрації лобістської діяльності. По суті, BGR group не долучили до цього саме через мої погляди щодо «Північного потоку-2»... Я знаю Олену Зеркаль і був здивований, що вона не уточнила цього у мене. Мої погляди на цей проєкт не змінилися», - додав він.

2 червня ексрадниця глави НАК «Нафтогаз України» Олена Зеркаль написала, що колишній спецпредставник США По Україні Курт Волкер працює в компанії, яка лобіює інтереси СП-2 в Сполучених Штатах, і залучений до цього проєкту.

Нагадаємо, що об'єкти «Північного потоку-2» в РФ в Ленінградській області з наступного тижня почнуть роботу в тестовому режимі для підготовки пуску газу в Німеччину.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що заявив, що відмова від санкцій проти ПП-2 стане поразкою США та особисто президента Джо Байдена.

Також він упевнений, що Росія повністю припинить транзит газу через Україну після добудови та запуску газопроводу до Німеччини. У РФ заявили, що не планують розривати контракт з транзиту.

У травні цього року Рада закликала США і ЄС ввести санкції проти учасників будівництва «Північного потоку-2».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: