«Нафтогаз» найняв чиновника Держдепартаменту США для боротьби з «Північним потоком-2»

Читать на русском
Ексфункціонер Республіканської партії та чиновник Держдепартаменту працюватиме над питанням перешкоджання добудові СП-2
Ілюстративне фотоДзеркало тижня

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» заявила про плани посилення команди, цілями якої є боротьба з російським газопроводом «Північний потік-2». До складу команди увійде колишній функціонер Республіканської партії та співробітник Державного департаменту США Мирон Василик.

Про це повідомляється в Facebook групи «Нафтогаз».

«Зупинити «Північний потік-2» - національне завдання для України та пріоритет для національної компанії «Нафтогаз», - сказано в повідомленні компанії.

Команду НАК з цією метою посилить Мирон Василик. Василик має більш ніж 30-річний досвід консультування міжнародних енергетичних, сільськогосподарських, фінансових і промислових компаній у Східній Європі, він працював у складі Національного комітету Республіканської партії, Державного департаменту та Департаменту захисту навколишнього середовища США, а також у великих міжнародних компаніях.

Північний потік-2: які країни за чи проти будівництва газопроводуСША, Україна та ще 7 європейських держав не підтримують будівництво газопроводу, тоді як РФ, Німеччина та 10 країн регіону виступають за його зведення.

«Пан Василик на позиції радника голови правління займеться розширенням співпраці компанії з міжнародними організаціями», - сказано в повідомленні.

21 травня Міністерство фінансів США ввело санкції проти 13 судів і чотирьох організацій з Росії, задіяних у будівництві російського газопроводу «Північний потік-2». Компанії-оператора газопроводу Nord Stream 2 AG в цьому списку немає.

Президент США Байден 25 травня заявив, що введення обмежувальних заходів проти російського газопроводу «Північний потік-2», який практично добудований, стане контрпродуктивним кроком для відносин США і деяких європейських союзників.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: