Німеччина і США обговорять «Північний потік-2»

Читать на русском
Як зупинити Північний потік 2. Німецька урядова делегація вирушила до США для обговорення газопроводу.
Reuters

Німецька урядова делегація вирушила до США для обговорення газопроводу «Північний потік-2».

Як повідомляє Bloomberg, до складу делегації переговірників входять помічник канцлера Ангели Меркель із зовнішньополітичних питань Ян Хеккер і радник з економічних питань Ларс-Хендрік Реллер.

Північний потік-2: які країни за чи проти будівництва газопроводуСША, Україна та ще 7 європейських держав не підтримують будівництво газопроводу, тоді як РФ, Німеччина та 10 країн регіону виступають за його зведення.

Раніше Держдеп США оголосив про припинення санкцій проти Nord Stream 2 AG. Однак, з наступного дня США наклали санкції на 13 російських суден, що беруть участь в реалізації проекту, і ряд російських організацій.

Нагадаємо, 21 травня Верховна рада прийняла постанову, в якій просить Палату Представників і Сенат Конгресу США 117-го скликання застосувати всі законні способи для «повної та незворотної зупинки будівництва газопроводу» в рамках проєкту «Північний потік-2», а саме - ввести санкції проти всіх учасників російського геополітичного проєкту Nord Stream AG.

Президент України Володимир Зеленський під час пресконференції 20 травня заявив, що зняття санкцій з СП-2 буде програшем для США та особисто для президента Джо Байдена. Таку ж позицію озвучили і в МЗС України.

«Слово і діло» пропонує подивитись, які країни підтримують будівництво газопроводу, а які виступають проти.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: