Зеленський озвучив наслідки добудови ПП-2

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський впевнений, що Росія повністю припинить транзит газу через Україну після запуску газопроводу Північний потік-2.
Володимир Зеленськийскрін з відео

Президент Володимир Зеленський упевнений, що Росія повністю припинить транзит газу через Україну після добудови та запуску газопроводу «Північний потік-2».

Про це він заявив в інтерв'ю виданню Frankfurter Allgemeine Zeitung, яке публікує прес-служба ОПУ 1 червня.

Північний потік-2: які країни за чи проти будівництва газопроводуСША, Україна та ще 7 європейських держав не підтримують будівництво газопроводу, тоді як РФ, Німеччина та 10 країн регіону виступають за його зведення.

«Якщо вони добудують «Північний потік-2» - це загроза для енергетичної безпеки України та Європи. Росія точно нас відключить. Так, у нас є контракт. До речі, завдяки Німеччині і Франції ми у нормандському форматі домовилися про цей контракт на п'ять років. І з цих п'яти років майже два вже пройшли. Через три роки цей контракт закінчиться. Якщо вони завершать технічну сторону Північного потоку-2 в цьому році, він запрацює через два-три роки. І ми знаємо, що буде. Все це робиться для того, щоб наступного контракту Україна не мала», - сказав Зеленський.

На думку президента, Росія також буде використовувати даний пункт у питаннях Донбасу і Криму. Він пояснив, як РФ може маніпулювати за допомогою СП-2.

«Далі, щоб торгуватися по Донбасу, щоб «вибити» для сепаратистів амністію, щоб залишити за Росією контроль над результатами місцевих виборів і так далі, потрібно підвищувати ставки. Північний потік-2 на сьогодні - це козирна ставка. Реально у них на руках флеш-рояль, який ще й частково підтримує Європа», - додав Зеленський.

Нагадаємо, раніше Зеленський заявив, що відмова від санкцій проти СП-2 стане поразкою США і особисто президента Джо Байдена.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: