У РФ повідомили, чи готові відмовитися від українського транзиту газу

Читать на русском
Росія не має наміру відмовлятися від українського транзиту газу в Європу. Договір РФ і України про транзит газу залишиться чинним на 5 років, заявив Пєсков.
Дмитро Пєсковфото РИА Новости

Росія не має наміру відмовлятися від українського транзиту газу до Європи. Договір РФ і України про транзит газу залишиться чинним на весь період його дії.

Про це сьогодні, 1 червня, заявив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков, пише російський «Інтерфакс».

Північний потік-2: які країни за чи проти будівництва газопроводуСША, Україна та ще 7 європейських держав не підтримують будівництво газопроводу, тоді як РФ, Німеччина та 10 країн регіону виступають за його зведення.

«Росія і Україна мають договір про транзит газу в Європу, цей договір залишиться чинним на весь період його дії. Але навіть після завершення терміну дії цього договору Росія не має наміру відмовлятися від українського транзиту. Президент Путін виходить з того, що у подальшому обсяги газу до Європи будуть збільшуватися, і український транзит може бути затребуваний. Разом з тим Путін кожен раз підкреслює, що це питання, яке носить виключно економічний і комерційний характер, і він повинен відповідати вимогам ринку», - сказав Пєсков.

Як відомо, наприкінці грудня 2019 року Україна, РФ і ЄС підписали новий транзитний контракт на 5 років.

Президент України Володимир Зеленський висловив переконання, що Росія повністю припинить транзит газу через Україну після запуску «Північного потоку-2» (трубопроводу для постачання газу до Німеччини в обхід України та Польщі).

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: