Зеленський розкритикував ФРН за відмову від поставок зброї, в Німеччині відповіли

Читать на русском
За словами Зеленського, Україна вдячна Німеччині за те, що вона зробила для неї, але хотілося б більшого.
Зеленський і МаасСегодня

Президент Володимир Зеленський різко розкритикував уряд Німеччини за те, що він з 2014 року відмовляється надавати військову допомогу Україні - хоча, на думку українського президента, Німеччина могла б надати військову допомогу Збройним силам України.

Про це йдеться в інтерв'ю Зеленського німецькій газеті Frankfurter Allgemeine Zeitung.

За словами Зеленського, Україна вдячна Німеччині за те, що вона зробила для неї, але хотілося б більшого.

«Ми дуже вдячні за те, що маємо. І при цьому я знаю: Німеччина може зробити більше. Габек мене зрозумів. Він розумів, що «Північний потік-2» - це тільки зброя, і дуже гостра. Він також розуміє, що в України немає флоту. Що наші узбережжя не захищені. Що нам потрібна летальна зброя. Німеччина не надавала нам ніякої військової допомоги, але могла», - сказав він.

Зеленський додав, що у Німеччини є прекрасні військові кораблі, які Україна охоче придбала б, так само як і інше озброєння і бронетехніку.

«Штурмові гвинтівки, радіообладнання - багато чого. Ми отримали позашляховики Hummer від американців, а Німеччина є провідною державою у виробництві броньованих військових машин», - додав Зеленський.

Військова допомога Україні: як з роками змінювалася підтримка США та ЄСЯк з роками змінювалася військова допомога Україні від ЄС та США, дивіться в інфографіці Слово і діло .

Міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас заявив у відповідь на слова Зеленського, що Німеччина і далі не планує постачати Україні зброю, оскільки продовжує підтримувати виключно політичне вирішення конфлікту на Донбасі, пише Reuters.

«Це залишиться орієнтиром нашої взаємодії з Україною, і ніяких змін не буде: поставки зброї не допоможуть», — резюмував міністр.

Раніше Зеленський заявив, що при вступі до НАТО Україна постарається уникнути застосування п'ятої статті статуту організації, яка вимагає вступу всіх країн-союзників у війну на боці атакованого члена Альянсу.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба раніше заявив, що Україна не потребує західних військ для захисту своєї території та очікує від Заходу підтримки іншого роду.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: