Україна передала США список найбільш екстрених потреб армії

Читать на русском
У квітні комітет із закордонних справи Сенату США підтримав проект закону про партнерство з Україною у сфері безпеки. Документ збільшує щорічну американську військову допомогу Україні до 300 млн доларів.
Очільник МЗС України Дмитро Кулеба і держсекретар США Ентоні БлінкенФото: dw.com

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів, що українська сторона передала Сполученим Штатам список найбільш екстрених потреб української армії.

Про це йдеться в інтерв’ю міністра для каналу Deutsche Welle.

При цьому, політик впевнений, що Україна отримає військову допомогу від США.

«Ми передали США список найбільш екстрених потреб української армії. Деякі позиції з цього списку виконати легше, інші складніше», – сказав міністр закордонних справ.

Також Кулеба зазначив, що Україна не розраховує отримати відразу все з цього списку, однак він впевнений, що допомога буде надана.

«Ми не розраховуємо отримати все й одразу, але ми домагаємося прогресу по цих позиціях, які можливо отримати на цю мить. Я не сумніваюся, що ми отримаємо певну кількість позицій з цього списку. І це не вимагає відповідних витрат. Це питання кооперації, технічних деталей, і я не сумніваюся, що ми все це отримаємо», – зазначив очільник МЗС.

Підтримка, партнерство та гарантії: що для України означає візит БлінкенаЩо для України означає візит держсекретаря США Ентоні Блінкена та як це вплине на статус України на міжнародній арені, читайте в матеріалі Слово і діло.

Зазначимо, що нещодавно держсекретар США Ентоні Блінкен заявляв, що Пентагон розгляне будь-який запит України на військову допомогу. Наразі у США обговорюють можливість розміщення в Україні зенітних ракетних комплексів Patriot.

Нагадаємо, що Україна планує запросити у США антиснайперські технології та системи ППО.

Раніше ми повідомляли, що США продовжать змушувати Росію платити за війну на Донбасі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: