Військова допомога США: як скандали в Україні вплинули на американську підтримку

Читать на русском
Олексій Леонов

У США готові надати Україні військову допомогу в 125 млн доларів, оскільки помітили прогрес у ключових реформах, зокрема протидії корупції. У коментарі «Слово і діло» політолог, виконавчий директор Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Олександр Леонов заявив, що США продовжують надавати допомогу Україні в рамках стратегічного партнерства, проте українська тема може стати для США токсичною через останні скандали.

«Насправді Сполучені Штати допомагають Україні, надають військову допомогу, але це в рамках того, що вони розглядають Україну, як свого стратегічного партнера. Ця допомога дійсно надходить, і ми пам’ятаємо, що ми вийшли на рівень, коли США нам передали летальну зброю. Тут важливо, щоб допомога тривала, бо на тлі останніх подій у США останні скандали можуть трактуватися, як втручання у вибори, й українська тема стає доволі токсичною. Тому дійсно це позитивний елемент, що допомога триває», – сказав Леонов.

«Плівки Деркача»: чому зараз, кому вигідно та як далі будувати відносини зі СШАПлівки Деркача дають підстави знову говорити про український чинник у американській політиці напередодні виборів президента.

Він додав, що заяви про те, що в Україні спостерігаються зрушення щодо проведення реформ з боротьби з корупцією, – це формалізовані заяви.

«Наприклад, міг бути звіт посольства (щодо реформ в Україні – ред.) за минулий рік, коли дійсно був прогрес і саме на підставі такої інформації робляться пропозиції розглянути питання надання допомоги. Можливо, надалі буде з’являтися інша інформація», – пояснив експерт.

Олександр Леонов зауважив, Україна поки не втратила двопартійної підтримки в США.

Зазначимо, зараз пакет допомоги Україні ще перебуває на розгляді в Конгресі.

Нагадаємо в травні Сполучені Штати вже передали Україні військову допомогу на суму понад 25 млн доларів.

Крім того, США додатково виділять Україні 1 млн доларів на боротьбу з пандемією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: