Протасевича доправили в СІЗО КДБ у Мінську

Читать на русском
Одного з засновників Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича перевели до СІЗО КДБ у Мінську. Там також знаходиться його дівчина, росіянка Софія Сапега.
twitter com all mary

Одного з засновників Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича перевели до СІЗО КДБ у Мінську. Там також знаходиться його дівчина, росіянка Софія Сапега.

Про це повідомив батько опозиціонера Дмитро Протасевич, повідомляє BBC.

Батько журналіста сумнівається у тому, що його син «бадьорий та веселий», як Роман нібито повідомив своєму адвокатові на першій зустрічі, що відбулася у четвер. Також батько Романа впевнений, що білоруські силовики катували сина після затримання.

Родина Протасевича дізналася, що він знаходиться у мінському СІЗО КДБ у п’ятницю, коли сестрі Романа вдалося передати йому посилку.

Ведмежі обійми: до чого призведе затримання ПротасевичаІсторія з Романом Протасевичем штовхає Білорусь в обійми Росії та створює нові виклики для України.

«Ми не знали, де він знаходиться, поки донька не передала посилку. А раз її взяли, зрозуміло, де він знаходиться. Вона передала те, що там дозволено – предмети особистої гігієни. Він просив книгу через адвоката, але її не прийняли, тому що друкована продукція заборонена», – розповів батько Протасевича.

Нагадаємо, 23 травня в аеропорту Мінська затримали засновника білоруського Опозиційного Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича. Про це написав сам канал. Літак, в якому був журналіст, здійснив аварійну посадку в Мінську після повідомлення про мінування. Розпорядження посадити літак дав особисто Олександр Лукашенко.

Після екстреної посадки в Мінську силовики затримали також дівчину Протасевича - Софію Сапегу, громадянку Росії. МЗС Росії заявляло, що Сапега затримана в Мінську на 72 години через «підозри в злочинах в серпні-вересні 2020 р.». Її батьки підтвердили, що в серпні вона перебувала в Білорусі, проте покинула країну 11-12 серпня. 25 травня Сапегу заарештували на два місяці та помістили в СІЗО.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: