Адвокати дівчини Протасевича не змогли відвідати її в СІЗО

Читать на русском
Адвокати заарештованої в Білорусі дівчини білоруського опозиційного журналіста Романа Протасевича Софії Сапеги не змогли відвідати її у СІЗО.

Адвокати заарештованої в Білорусі дівчини білоруського опозиційного журналіста Романа Протасевича Софії Сапеги не змогли відвідати її у СІЗО. Навіть при тому, що у правозахисників був на це дозвіл.

Про це виданню Відкриті медіа повідомив адвокат Сапеги Олександр Филанович.

За його словами, йому і ще одному адвокатові підзахисної не вдалося сьогодні відвідати її в СІЗО білоруського КДБ, попри наявність дозволів.

Ведмежі обійми: до чого призведе затримання ПротасевичаІсторія з Романом Протасевичем штовхає Білорусь в обійми Росії та створює нові виклики для України.

В якості причини білоруська влада назвали «відсутність вільних кабінетів» в ізоляторі.

«Подана скарга до Центрального апарату Слідчого комітету Республіки Білорусь на затримання Софії. Правовою підставою для скарги стало те, що адвокат не був ознайомлений з документами, що стосуються затримання», - сказав адвокат.

Нагадаємо, 23 травня у Мінську примусово посадили літак Ryanair, після чого затримали опозиціонера і засновника канал NEXTA Романа Протасевича і його дівчину, громадянку РФ Софію Сапегу.

Ряд країн, серед них і Україна, засудили дії режиму Лукашенка і закликали звільнити затриманих.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: