Україна не буде примусово саджати літаки, навіть якщо там буде оточення Януковича – Подоляк

Читать на русском
На думку радника глави Офісу президента України те, що зробили в Білорусі - це просто державний тероризм.
Ілюстративне фотоPixabay

В Україні неможлива ситуація, коли українська влада віддасть наказ примусово посадити літак з мирними людьми, як було в Білорусі. Це буде неможливо, навіть якщо на борту будуть люди з оточення колишнього президента Віктора Януковича, які в Україні отримали вироки або перебувають під слідством і переховуються.

Про це заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю телеканалу «Україна 24».

«Ніяких спецоперацій такого роду неможливо провести в сучасному світі, оскільки ми наражаємо на небезпеку іноземних громадян і порушуємо фундаментальні правила функціонування того чи іншого галузевого ринку. В цьому випадку ринку повітряних перевезень», - зазначив Подоляк.

В яких країнах і навіщо примусово саджали літакиІнциденти з примусовою посадкою літаків – на інфографіці Слово і діло. Такі випадки були в Білорусі, Україні.

На його думку, те, що зробили в Білорусі - це просто державний тероризм.

«Навіть якщо через повітряний простір буде пролітати, наприклад, уряд часів Віктора Януковича, зупиняти тут ми його не можемо, тому що є екстрадиційні процедури, яких ми повинні дотримуватися. Це цивілізовані відносини. Якщо ми їх порушимо, то повинні бути готові до того, що нас будуть сприймати негативно», - підкреслив Подоляк.

Нагадаємо, 23 травня в аеропорту Мінська затримали засновника білоруського опозиційного Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича. Про це написав сам канал. Літак, в якому був журналіст, здійснив аварійну посадку в Мінську після повідомлення про мінування. Розпорядження посадити літак дав особисто Олександр Лукашенко.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: