АЗС обмежили в націнках на бензин

Читать на русском
Кабмін встановив граничні рівні торговельної надбавки АЗС при продажу дизпального і бензину. Вони будуть діяти до кінця карантину.
фото з відкритих джерел

Кабінет міністрів на засіданні у п'ятницю, 14 травня, на період дії карантину встановив граничні рівні торговельної надбавки АЗС при продажу дизельного пального і бензину.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства, передає Інтерфакс-Україна.

Вартість бензину і дизпального: чому зросли ціни на заправках і чи зростатимуть надаліОсновною причиною подорожчання палива в Україні стало зростання цін на нафту. Прогнози на найближчий час невтішні.

Зокрема, Кабмін затвердив зміни до постанови №1236 від 9 грудня 2020 року.

Так, до кінця карантину граничні рівні торговельної надбавки до середньої ціни дизельного пального будуть не вищими за 7 грн/літр і бензину - не вищими ніж 5 грн/літр.

«Впровадження урядом граничних торговельних надбавок на пальне - це вимушений і тимчасовий захід на період карантину. Це відповідь на необґрунтоване зростання цін на пальне в роздрібних мережах», - передає пресслужба відомства слова глави Мінекономіки Ігоря Петрашка.

У міністерстві пояснили, що тимчасове держрегулювання цін для мережі АЗС на бензин А-92, А-95 і ДТ є необхідним для запобігання зловживань в цій сфері.

Нагадаємо, ще в березні АЗС істотно підвищили ціни на бензин і ДТ. Проте у квітні практично всі АЗС знизили ціни на бензин. Експерти прогнозували, що у травні скраплений газ і бензин можуть істотно подорожчати.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: