Граничні націнки на бензин: Мінекономіки дало роз'яснення щодо преміального пального

Читать на русском
Мінекономіки роз'яснило, що означає держрегулювання цін на бензин для АЗС, і чи підпадає під нього преміальне пальне.
фото з відкритих джерел

Міністерство економічного розвитку роз'яснило, що означає постанова Кабміну про держрегулювання цін на бензин для АЗС, і чи підпадає під нього так зване преміальне пальне. Сьогодні його продаж призупинили відразу кілька мереж автозаправних станцій.

Роз'яснення оприлюднила пресслужба Мінекономіки у неділю, 16 травня.

Як в Україні з 1996 року зростала середня зарплата і вартість бензинуЯк з 1996 року в Україні змінювалася вартість бензину А-95 і як паралельно змінювався розмір середньомісячної зарплати.

У відомстві нагадали, що уряд з 15 травня і до кінця карантину встановив граничні рівні торговельної надбавки АЗС при продажу дизельного пального і бензину (постанова КМУ №474).

Як уточнюють в Мінекономіки, постанова поширюється на бензин марки А-92, А-95 і дизельне пальне. Преміальне пальне до цього списку не входить.

«Таким чином, під встановлення максимальної торгівельної надбавки не підпадає «брендове преміальне» пальне з покращеними показниками якості та позначення (маркування) якого включає певну торгову марку (товарний знак)», - йдеться в повідомленні.

Це означає, що його можуть продавати на АЗС для автомобілів преміум сегменту за вищою ціною, ніж соціально значуще пальне (А-92, А-95 і ДТ), пояснили у міністерстві.

Нагадаємо, на цьому тижні Кабмін запровадив держрегулювання цін на пальне. Так, до кінця карантину граничні рівні торговельної надбавки до середньої ціни дизельного пального будуть не вищими ніж 7 грн/літр і бензину - не вищими ніж 5 грн/літр.

Сьогодні стало відомо, що ряд АЗС призупинили продаж преміального дизельного пального і бензину, посилаючись на рішення Кабміну. Як заявили АЗС, продаж брендового бензину за такою ціною буде для збитковим для заправок.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: