НАЗК склало новий адмінпротокол щодо Тупицького

Читать на русском
НАЗК склало ще один адмінпротокол щодо відстороненого голови КСУ Олександра Тупицького. Цього разу протокол стосується конфлікту інтересів.
Олександр ТупицькийФото: КСУ / Facebook

Голова НАЗК Олександр Новіков склав ще один адміністративний протокол щодо відстороненого голови КСУ Олександра Тупицького. Цього разу протокол стосується конфлікту інтересів.

Про це повідомила пресслужба НАЗК в п'ятницю, 26 березня.

Зеленський продовжив термін відсторонення голови КСУ від посадиГлава держави Володимир Зеленський знову відсторонив від посади очільника Конституційного суду Олександра Тупицького.

Протокол складено за ч. 1 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення (про наявність реального конфлікту інтересів).

«Олександр Тупицький не повідомив КСУ про конфлікт інтересів, який виник у нього на підставі направлення на розгляд Суду звернення ДБР про скоєння ним же дисциплінарного проступку. Тупицький скасував розпорядження про засідання, на якому мало розглядатися це звернення ДБР. Завдяки зверненню ДБР нам вдалося виявити це порушення », - розповів Новіков.

У НАЗК уточнили, що 9 березня до КСУ надійшло звернення від працівника ДБР, який повідомляв про вчинення Тупицьким дисциплінарного проступку, грубе і систематичне нехтування своїми обов'язками.

Заступник голови КСУ Сергій Головатий своїм розпорядженням скликав спеціальне пленарне засідання КСУ, щоб розглянути звернення ДБР. Однак відсторонений від посади Тупицький незаконно видав розпорядження, яким скасував розпорядження Головатого, а також скликав спеціальне пленарне засідання КСУ на іншу дату.

«Маючи реальний конфлікт інтересів, Олександр Тупицький не повідомив про нього КСУ», - підкреслили в НАЗК.

У відомстві також поінформували, що сьогодні о 10 ранку в Голосіївському суді Києва мало відбутися засідання з двох протоколів щодо Тупицького, які НАЗК склало у лютому. У них йдеться про конфлікт інтересів через незадекларовану ділянку у Криму.

Однак Тупицький на сьогоднішнє засідання суду не з'явився.

Нагадаємо, 28 грудня голові Тупицькому повідомив про підозру Офіс генпрокурора.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: