ДБР проводить обшук у Тупицького – ЗМІ

Читать на русском
Обшук у Тупицького. Слідчі  прийшли за адресою проживання відстороненого голови КСУ Олександра Тупицького та проводять обшук.
Фото КСУ

У четвер, 13 травня слідчі Державного бюро розслідувань прийшли за адресою проживання відстороненого голови КСУ Олександра Тупицького та проводять обшук.

Як пише ZN.UA, обшук проводиться у присутності Тупицького, його дружини, двох малолітніх дітей і адвоката.

Двовладдя та конституційна криза: чим загрожує звільнення Тупицького та КасмінінаЗеленський звільнив Тупицького та Касмініна з КСУ, чи законне таке рішення та які його наслідки.

Видання цитує ухвалу Печерського суду, «відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте в результаті його вчинення, а також з метою встановлення розшукуваних осіб».

Нагадаємо, наприкінці 2020 року ДБР оголосило підозру Олександру Тупицькому в порушенні ч. 2 ст. 384, ст. 386 ККУ (завідомо неправдиві показання, об'єднані зі штучним створенням доказів захисту, підкуп свідка з метою відмови від дачі показань). Справа стосується приватизації Зуєвського енергомеханічного заводу у Донецькій області.

У березні президент Володимир Зеленський скасував указ Януковича про призначення Тупицького суддею КСУ. Пізніше Тупицький оскаржив цей указ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: