У Держдумі РФ обурилися через дії Білорусі із затриманням Протасевича

Читать на русском
На думку Державної Думи РФ, ситуацією з Білоруссю успішно скористаються вороги Росії, оскільки РФ на заході сприймають заступницею режиму Лукашенка
Держдума РФВідкрите джерело

Дії Білорусі в ході затримання ексголовреда каналу Nexta Романа Протасевича будуть мати негативні наслідки не тільки для Мінська, але і для Москви.

Про це заявив перший заступник голови комітету Державної Думи Росії у справах СНД Костянтин Затулін у коментарі Газете.Ru.

«Що стосується цієї історії в цілому, вона виглядає досить одіозно. Звичайно, як мені здається, вона створює проблеми не тільки Білорусії, але і Росії, яку сприймають як захисницю інтересів Білорусії в ситуації, що створилася», - заявив він.

Депутат ДД РФ обурено зауважив, що Лукашенко просто в черговий раз «позичився у Росії своїми діями».

Затримання Романа Протасевича в Мінську: усі подробиціПодробиці затримання в Мінську Романа Протасевича, колишнього головного редактора телеграм-каналу Nexta.

«Спосіб, який в цьому випадку був продемонстрований, посилює проблему в міжнародному плані та надає прекрасний випадок для всіх, хто критикує порядки Білорусії, а заодно і порядки в Росії. У дусі того, що зараз відбувається навколо нас, це спробують проти нас використовувати. Олександр Лукашенко в черговий раз «позичився» у Росії своїми діями», - додав Затулін.

Нагадаємо, 23 травня в аеропорту Мінська затримали засновника білоруського опозиційного Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича. Про це написав сам канал. Літак, в якому був журналіст, здійснив аварійну посадку в Мінську після повідомлення про мінування. Розпорядження посадити літак дав особисто Олександр Лукашенко.

Крім того, щоб супроводити борт до посадки в небо підняли винищувач МіГ-29.

У Європарламенті заявили, що всі обставини інциденту з примусовою посадкою авіалайнера компанії Ryanair в Мінську буде розслідувати Міжнародна організація цивільної авіації (ІКАО). До вимоги розслідувати інцидент приєдналися країни НАТО.

24 травня лідери країн Європейського Союзу закликали авіакомпанії припинити польоти в повітряному просторі Білорусі. Крім того, пропонується в найкоротші терміни розробити нові санкції проти Білорусі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: