МВС Білорусі опублікувало відео з Протасевичем

Читать на русском
МВС Білорусі стверджує, що Протасевич перебуває в СІЗО №1 в Мінську і не має жодних проблем зі здоров'ям
Роман ПротасевичСкриншот

Мати засновника Telegram-каналу Nexta Романа Протасевича заявляє, що її сина госпіталізували у важкому стані. У міністерстві внутрішніх справ Білорусі це заперечують і опублікували відео з Протасевичем.

Про це повідомляє Белсат у понеділок, 24 травня.

Мати Протасевича стверджує, що отримала інформацію про госпіталізацію свого сина з поінформованих джерел в медичних колах. Їй сказали, що Протасевич госпіталізований з серцевими проблемами, вона підтверджує, що це може бути правдою, оскільки в опозиціонера з дитинства проблеми з серцем.

«У Романа проблеми з серцем, через це його не взяли в армію. Одного разу він був у передінфарктному стані... Якщо йому там щось зробили, це могло спровокувати інфаркт», - пояснила Наталія Протасевич.

Затримання засновника Nexta: що відомо про причетність Лукашенка і навіщо підняли винищувачЛітак Ryanair, на якому летів засновник опозиційного Telegram-каналу NEXTA, екстрено посадили в аеропорту Мінська після розпорядження Олександра Лукашенка.

Своєю чергою МВС Білорусі стверджує, що інформація неправдива; за їхніми словами, Протасевич перебуває в СІЗО №1 в Мінську і не має жодних проблем зі здоров'ям. На доказ силовики опублікували відео з Протасевичем; на ньому опозиціонер спростовує інформацію про проблеми зі здоров'ям і додає, що співпрацює з силовиками та дає свідчення.

Нагадаємо, 23 травня в аеропорту Мінська затримали засновника білоруського Опозиційного Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича. Про це написав сам канал. Літак, в якому був журналіст, здійснив аварійну посадку в Мінську після повідомлення про мінування. Розпорядження посадити літак дав особисто Олександр Лукашенко.

24 травня лідери країн Європейського Союзу закликали авіакомпанії припинити польоти в повітряному просторі Білорусі. Крім того, пропонується в найкоротші терміни розробити нові санкції проти Білорусі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: