ХАМАС спростував свою причетність до «мінування» авіалайнера Ryanair

Читать на русском
У ХАМАС заявили, що не вдаються до таких методів, а заява про їхню причетність виглядає спробою дискредитації угруповання в очах світової громадськості
Угруповання ХАМАСAP Photo

Палестинське радикальне угруповання ХАМАС прокоментувало заяву Міністерства транспорту і комунікацій Білорусі щодо своєї причетності до «мінування» літака Ryanair, який примусили до посадки в Мінську 23 травня.

Про це заявив представник ХАМАС Фаузі Бархум, повідомляє інформаційне агентство Reuters.

«Ми не вдаємося до таких методів. Це може бути результатом діяльності деяких підозрілих сил, які прагнуть демонізувати ХАМАС і перешкодити світовій симпатії до нашого палестинського народу і його законного опору», - заявив Бархум.

Затримання Романа Протасевича в Мінську: усі подробиціПодробиці затримання в Мінську Романа Протасевича, колишнього головного редактора телеграм-каналу Nexta.

23 травня Міністерство транспорту і комунікацій Білорусі, коментуючи примусову посадку літака RyanAir в аеропорту Мінська, виправдало ці дії нібито листом про бомбу в літаку, який прийшов на електронну пошту аеропорту від «солдат ХАМАС».

Нагадаємо, 23 травня в аеропорту Мінська затримали засновника білоруського опозиційного Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича. Про це написав сам канал. Літак, в якому був журналіст, здійснив аварійну посадку в Мінську після повідомлення про мінування. Розпорядження посадити літак дав особисто Олександр Лукашенко.

Крім того, щоб супроводити борт до посадки в небо підняли винищувач МіГ-29.

У Європарламенті заявили, що всі обставини інциденту з примусовою посадкою авіалайнера компанії Ryanair в Мінську буде розслідувати Міжнародна організація цивільної авіації (ІКАО). До вимоги розслідувати інцидент приєдналися країни НАТО.

24 травня лідери країн Європейського Союзу закликали авіакомпанії припинити польоти в повітряному просторі Білорусі. Крім того, пропонується в найкоротші терміни розробити нові санкції проти Білорусі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: