Британія заявила про можливу причетність Росії до інциденту з літаком Ryanair

Читать на русском
Великобританія співпрацює з союзниками по НАТО щодо питання розробки нових санкцій проти Білорусі.
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Великобританія не виключає причетність Російської Федерації до інциденту з примусовою посадкою літака авіакомпанії Ryanair в Мінську, коли білоруськими органами безпеки був затриманий ексголовний редактор опозиційного каналу NEXTA Роман Протасевич.

Про це заявив міністр закордонних справ Великобританії Домінік Рааб, повідомляє інформаційне агентство Reuters.

«У нас немає чітких подробиць з цього приводу... Я поки буду дуже обережним у формулюваннях, адже дуже важко повірити, що такі дії можуть бути зроблені щонайменше без згоди влади в Москві. Але, повторю, поки нічого не ясно», - сказав Рааб.

За словами міністра, Великобританія співпрацює з союзниками по НАТО щодо питання розробки нових санкцій проти Білорусі. Крім того, Даунінг-стріт викликала білоруського посла після арешту Протасевича, а британським авіакомпаніям настійно рекомендується припинити польоти над Білоруссю. Лондон також негайно припинить дію дозволу на польоти для білоруської авіакомпанії «Бєлавіа».

Затримання Романа Протасевича в Мінську: усі подробиціПодробиці затримання в Мінську Романа Протасевича, колишнього головного редактора телеграм-каналу Nexta.

При цьому в Державній Думі РФ діями Мінська виявилися вкрай обурені; на думку депутатів, дії Білорусі в ході затримання ексголовреда каналу Nexta Романа Протасевича матимуть негативні наслідки не тільки для Мінська, але і для Москви.

Нагадаємо, 23 травня в аеропорту Мінська затримали засновника білоруського Опозиційного Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича. Про це написав сам канал. Літак, в якому був журналіст, здійснив аварійну посадку в Мінську після повідомлення про мінування. Розпорядження посадити літак дав особисто Олександр Лукашенко.

24 травня лідери країн Європейського Союзу закликали авіакомпанії припинити польоти в повітряному просторі Білорусі. Крім того, пропонується в найкоротші терміни розробити нові санкції проти Білорусі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: