Польща і Греція вимагають нових санкцій проти Білорусі після арешту Протасевича

Читать на русском
Прем'єри Греції та Польщі заявили, що безпрецедентний вчинок Мінська не може залишатися без покарання
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Європейську Раду закликають розглянути нові санкції проти Білорусі та режиму Олександра Лукашенка після примусової посадки літака авіакомпанії Ryanair в Мінську та арешту блогера та опозиціонера Романа Протасевича.

Про це заявили прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс і прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

Міцотакіс заявив, що вчинок Білорусі абсолютно безпрецедентний.

«Ми вимагаємо негайного звільнення всіх пасажирів. Завтра Єврокомісія повинна розглянути необхідність посилення тиску на Білорусь», - написав він.

Затримання засновника Nexta: що відомо про причетність Лукашенка і навіщо підняли винищувачЛітак Ryanair, на якому летів засновник опозиційного Telegram-каналу NEXTA, екстрено посадили в аеропорту Мінська після розпорядження Олександра Лукашенка.

Польський прем'єр додав, що цей вчинок не може залишатися безкарним.

«Я закликав президента Єврокомісії розширити завтрашній Порядок денний і обговорити негайні санкції проти режиму Лукашенка. Викрадення цивільного літака є безпрецедентним актом державного тероризму», - зазначив він.

Нагадаємо, сьогодні в аеропорту Мінська затримали засновника білоруського опозиційного Тelegram-каналу NEXTA Романа Протасевича. Про це написав сам канал. Літак, в якому був журналіст, здійснив аварійну посадку в Мінську після повідомлення про мінування. Розпорядження посадити літак дав особисто Олександр Лукашенко.

Крім того, щоб супроводити борт до посадки в небо підняли винищувач МіГ-29.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: