У США підтвердили намір блокувати «Північний потік-2»

Читать на русском
Адміністрація Байдена має намір і далі докладати всіх зусиль для того, щоб російський газопровід не був добудований
Держдепартамент СШАAP Photo

У Державному департаменті США підтвердили інформацію про те, що адміністрація нового президента США Джозефа Байдена має намір докласти всіх зусиль, щоб заблокувати будівництво російського газопроводу «Північний потік-2».

Про це заявив офіційний представник Держдепартаменту Нед Прайс на брифінгу у Вашингтоні 9 березня.

«Адміністрація США сфокусована, і наші зусилля залишаються колишніми, на тому, щоб запобігти завершенню будівництва «Північного потоку-2», - зазначив Прайс.

На доказ Прайс нагадав слова Байдена, який назвав російський газопровід «поганою ідеєю, яка розділяє Європу». Проте Прайс не став коментувати звернення групи конгресменів до державного секретаря Ентоні Блінкена; конгресмени зажадали від держсекретаря негайно ввести нові санкції проти «Північного потоку-2».

Daily Press Briefing - March 9, 2021 - 2:00 PMU.S. Department of State

Раніше сенатори США закликали президента Джо Байдена запровадити нові санкції проти компаній, які беруть участь у проєкті «Північний потік-2».

Нагадаємо, посол України в Німеччині Андрій Мельник заявив, що завершення будівництва газопроводу «Північний потік-2» може негативно вплинути на політичний імідж Німеччини у світі та привести до втрати довіри до цієї країни на міжнародній арені.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявляв, що вартість прокладки до Німеччини російського газопроводу «Північний потік-2» давно перевищила економічно доцільну, що зайвий раз доводить спрямованість цього проєкту на підрив енергетичної безпеки Європи.

23 лютого Сполучені Штати запровадили санкційні заходи проти російського судна-трубоукладача «Фортуна», яке задіяне в процесі добудови російського газопроводу «Північний потік-2».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: