Добудова «Північного потоку-2» стане поразкою американської дипломатії – Кулеба

Читать на русском
Реалізація проекту стане серйозною поразкою дипломатії США; втім, Кулеба сподівається, що в Держдепартаменті знайдуть спосіб зупинити проект
Ілюстративне фотоshutterstock.com

Реалізація російського проєкту газопроводу «Північний потік-2» свідчитиме про те, що дипломатія США зазнала поразки.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю «Радіо НВ».

«Нам стало відомо про звіт Державного департаменту, який вже став публічним, - нам стало про нього відомо завчасно. Ми почали працювати з Конгресом, почали говорити з Державним департаментом. Але я хочу підкреслити ще один елемент, що офіційна позиція США залишається незмінною: вони вважають, що «Північний потік-2» є поганим і непотрібним проєктом, і вони намагаються, як вони стверджують, зупинити цей проєкт просто в менш конфліктний спосіб», - сказав Кулеба.

Північний потік-2: які країни за чи проти будівництва газопроводуСША, Україна та ще 7 європейських держав не підтримують будівництво газопроводу, тоді як РФ, Німеччина та 10 країн регіону виступають за його зведення.

Міністр додав, що Державний департамент США, можливо, знайде більш гнучкий спосіб протистояти будівництву газопроводу.

«Але якщо цей проєкт все ж буде реалізований, то тоді виходить, - це буде поразка американської дипломатії», - підкреслив Кулеба.

Нагадаємо, днями стало відомо, що США можуть скасувати санкції, які ввели проти компанії-оператора будівництва газопроводу «Північний потік-2» Nord Stream 2 AG і відмовитися від подальших санкцій проти проєкту. Про це написало американське видання Axios з посиланням на джерела з адміністрації Байдена.

Раніше американські сенатори-демократи Роберт Менендес (від штату Нью-Джерсі) і Джин Шахін (від штату Нью-Гемпшир) направили лист держсекретареві Ентоні Блінкену із закликом прискорити введення нових санкцій проти трубопроводу «Північний потік-2».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: