«Північний потік-2» є пасткою для Європи – Зеленський

Читать на русском
Зеленський нагадав на зустрічі з президентом Литви, що російський газопровід несе для Європи велику небезпеку
Володимир Зеленський та Гітанас Науседаpresident.gov.ua

Російський газопровід «Північний потік-2», будівництво якого лобіює Німеччина і по якому газ з Росії піде до Німеччини по дну Балтійського моря – грандіозна пастка для всієї Європи.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський на спільному брифінгу з президентом Литви Гітанасом Науседою, який відвідав Київ з офіційним візитом, повідомляє «Сегодня»

«Ми не обійшли стороною тему енергетики. Цінуємо, що Литва всіма можливими інструментами протидіє реалізації «Північного потоку-2», який є пасткою не тільки для України, але і для країн всієї Європи», – сказав Зеленський.

Литовська сторона, своєю чергою, підтвердила свою налаштованість протистояти реалізації проєкту «Північний потік–2» і висловила підтримку України в цьому питанні.

Нагадаємо, 18 березня США застерегли всіх учасників російського проєкту «Північний потік-2» від продовження робіт. Зокрема, Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що будь-які спроби участі в цьому проєкті і його будівництва відслідковуються, і покарання послідує негайно.

Раніше в Державному департаменті США підтвердили інформацію про те, що адміністрація нового президента США Джозефа Байдена має намір докласти всіх зусиль, щоб заблокувати будівництво російського газопроводу «Північний потік-2».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: