Поплічники окупантів у Криму заявили про вирішення проблем з водопостачанням

Читать на русском
Окупанти планують побудувати два водосховища. Також передбачається використовувати збір води, що йде в Чорне море
Ілюстративне фотоpicture-alliance

Поплічники російських окупантів у Криму нібито змогли вирішити проблему з водопостачанням окупованого Росією півострова.

Про це заявив головний поплічник російських окупантів на півострові Сергій Аксьонов у понеділок, 17 травня в ефірі кримсько-татарського каналу «Міллет».

Аксьонов заявив, що окупанти планують побудувати два водосховища. Також передбачається використовувати збір води, що йде в Чорне море. А для потреб Ялтинського регіону буде побудована опріснювальна установка.

Як змінилися Донбас і Крим з приходом Росії: вигляд із супутниківДонбас і Крим після початку російської агресії – який мають вигляд із супутників. Зруйнований донецький і луганський аеропорти, спорожнілі селища і пересохлі річки Криму – на відео Слово і діло.

«Низка приток в Ялті має сезонний характер, тільки в період повноводдя, їх можна використовувати для подачі додаткового обсягу води в Щасливенське і Загорське водосховища... Швидше за все, будуть побудовані ще додаткові водосховища місткістю в Сімферополі на 15 мільйонів кубометрів і в Алушті – 8 мільйонів кубометрів. Ми зараз робимо техніко-економічне обґрунтування», - сказав Аксьонов.

Нагадаємо, в Криму спостерігається критична нестача прісної води, у багатьох містах на півострові людям видають її за графіком. Раніше пересохло Інкерманське озеро під Севастополем і Аянське водосховище.

Навесні 2014 року українська влада припинила постачання води на територію анексованого Криму, встановивши в Херсонській області загороджувальну дамбу.

Колабораційна «влада» окупованого Росією Криму заявила про намір подати позов проти трьох громадян України, яких звинувачують у відсутності води на півострові. Крім того, окупанти заявили про намір будувати опріснювальні установки та брати воду з Азовського моря. Втім, експерти впевнені, що у них навряд чи щось вийде.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: