Зеленський запросив на саміт Кримської платформи президента Румунії

Читать на русском
Крім того, сторони обговорили боротьбу з коронавірусом, агресію Росії, саміт Бухарестської дев'ятки та активізацію економічного співробітництва між країнами
Володимир Зеленський і Клаус Йоханнісpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський в ході телефонної розмови з президентом Румунії Клаусом Йоханнісом запросив останнього до Києва взяти участь в установчому саміті «Кримської платформи».

Про це повідомляє пресслужба офісу президента України.

Крім того, сторони обговорили боротьбу з коронавірусом, агресію Росії, саміт «Бухарестської дев'ятки» і активізацію економічного співробітництва між країнами. Також Зеленський закликав Йоханніса підтримати Україну на шляху до Європейського Союзу.

Що дасть Україні перемога у дипломатичній битві за Крим?Активізація українських дипломатів щодо участі міжнародної спільноти у саміті Кримської платформи неабияк пошарпала нерви Росії. Якими будуть наслідки та чого зможе досягти Україна – дізнавався політолог Олександр Радчук.

«Це стане вагомим практичним внеском Румунії, поряд з іншими державами - членами ЄС, на підтримку європейської перспективи української держави», - підкреслив Володимир Зеленський.

Раніше стало відомо, що президент Словаччини Зузана Чапутова братиме участь в установчому саміті міжнародної «Кримської платформи з деокупації півострова», який відбудеться 23 серпня в Києві.

24 березня президент України Володимир Зеленський затвердив Стратегію деокупації та реінтеграції Криму, яка передбачає, зокрема, створення Кримської платформи. Згідно зі стратегією, Україна наполягає на демілітаризації та денуклеаризації Кримського півострова і приділяє особливу увагу створенню міжнародної платформи, метою якої є повне звільнення Криму від Російської Федерації.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: