Відновлення водопостачання до Криму: чи погодиться на це Україна

Читать на русском
Петро Олещукполітичний експерт

Україна може відновити постачання води до Криму тільки в разі загрози гуманітарної катастрофи на півострові. При цьому вода буде виключно для українських громадян, а не військових баз окупантів, заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Політолог Петро Олещук зазначив у коментарі «Слово і діло», що відновлення водопостачання до Криму є неможливим, попри будь-які заяви, оскільки вже частково зруйнована інфраструктура.

«Саме питання доволі складне, й постійно намагаються сформулювати відповідь до цього максимально коректно, і це часто призводить до двозначностей у цих формулюваннях тощо. Не думаю, що це питання хтось зараз серйозно розглядає з однієї простої причини: це не можна взяти і зробити. Ніде немає магічної заглушки чи магічного тумблера. Цьому всьому мають передувати серйозні підготовчі роботи з відновлення інфраструктури, яка значною мірою вже зруйнована, потребує ремонтних робіт тощо», – розповів Олещук.

Шмигаль назвав умови відновлення постачання води до КримуУкраїна може відновити постачання води до Криму тільки в разі загрози гуманітарної катастрофи на півострові.

Це питання, на думку політолога, все одно залишається чутливим для частини населення за будь-яким формулюванням.

«Зараз питання про водопостачання реально не стоїть. Росія це питання використовує, як привід, як ілюстрацію, що Україна начебто має недружні наміри щодо Росії. Завдяки цій темі Росія налаштовує мешканців проти України. І це така прекрасна тема тому, що є кого звинуватити в тому, що «райське життя» там не настало», – додав Петро Олещук.

Нагадаємо, у березні цього року Шмигаль вже робив заяву про водопостачання до Криму.

Новопризначений глава Кабміну заявив, що Україна повинна постачати воду до анексованого Криму, тому що там живуть українці і це питання гуманітарної відповідальності.

Однак його заява спричинила неоднозначну реакцію серед суспільства, у соцмережах, а також серед представників Меджлісу.

У представництві президента України в АР Крим висловили думку, що новий прем'єр-міністр Шмигаль ще не вивчив ситуацію з водою для Криму і не може робити подібні гучні заяви.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: