У МЗС не оголошуватимуть імена лідерів, які приїдуть на саміт «Кримської платформи»

Читать на русском
Низка перших осіб багатьох держав вже підтвердили свою участь у саміті, що викликало неадекватну реакцію з боку Росії
Еміне ДжапароваFacebook

Міністерство закордонних справ України не розголошуватиме інформацію про лідерів іноземних держав, що дали згоду на участь в установчому саміті «Кримської платформи», аж до дати початку саміту в серпні.

Про це заявила перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова в ефірі телеканалу «Дом».

«Ми вирішили, що ми не будемо цю інформацію робити публічною. Тому що ми вже бачимо цинічну заяву Російської Федерації про те, що «Кримська платформа» - це загроза їх територіальній цілісності. Спочатку відбувається окупація нашої території, а тепер нам розповідають, що це загроза їх територіальній цілісності», - розповіла вона.

За словами Джапарової, низка перших осіб багатьох держав вже підтвердили свою участь у саміті, що і викликало таку неадекватну реакцію з боку Росії. Для України, своєю чергою, дуже важливо, щоб присутність була саме на вищому рівні-лідери держав.

Що дасть Україні перемога у дипломатичній битві за Крим?Активізація українських дипломатів щодо участі міжнародної спільноти у саміті Кримської платформи неабияк пошарпала нерви Росії. Якими будуть наслідки та чого зможе досягти Україна – дізнавався політолог Олександр Радчук.

«Наприклад, голова Європейської Ради Шарль Мішель сказав про свій візит, про те, що він приїде на саміт. Але всі інші підтвердження ми поки вважаємо за краще тримати в секреті», - зазначила вона.

Нагадаємо, що багато європейських і світових лідерів вже дали попередньо згоду на участь у саміті «Кримської платформи».

Раніше стало відомо, що президент Словаччини Зузана Чапутова братиме участь в установчому саміті міжнародної «Кримської платформи з деокупації півострова», який відбудеться 23 серпня в Києві. Крім того, Президент України Володимир Зеленський в ході телефонної розмови з президентом Румунії Клаусом Йоханнісом запросив останнього до Києва взяти участь в установчому саміті «Кримської платформи».

24 березня президент України Володимир Зеленський затвердив Стратегію деокупації та реінтеграції Криму, яка передбачає, зокрема, створення Кримської платформи. Згідно зі стратегією, Україна наполягає на демілітаризації та денуклеаризації Кримського півострова і приділяє особливу увагу створенню міжнародної платформи, метою якої є повне звільнення Криму від Російської Федерації.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: