Окупанти подали до суду на трьох громадян України через відсутність води в Криму

Читать на русском
Окупанти та їх посібники оцінили суму збитків від так званої водної блокади в 1,47 трлн російських рублів.
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Колабораційна «влада» окупованого Росією Криму заявила про намір подати позов проти трьох громадян України, яких звинувачують у відсутності води на півострові.

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на росЗМІ, що цитують пособника окупантів, так званого «голову парламенту Криму» Володимира Константинова

За словами Константинова позов «влада» Криму збирається подавати в першому півріччі 2021 року. До якого саме суду подаватимуть позов, російські ЗМІ не повідомляють. Але швидше за все, мова йде про російську судову систему, оскільки ніяка інша позов від колаборантів не прийме.

Стратегія деокупації Криму: як Україна повертатиме півострівСтратегію деокупації Криму затвердив Володимир Зеленський. Слово і діло пропонує подивитися, як Україна має намір повертати півострів.

Окупанти оцінили суму збитків від так званої «водної блокади» в 1,47 трлн російських рублів. Позов буде направлений проти колишніх депутатів Верховної Ради Андрія Сенченка і Рефата Чубарова, а також чинного нардепа від «ЄС» Мустафи Джемілєва.

Крім того, посібники окупантів покладають відповідальність за відсутність води в Криму на колишнє і нинішнє керівництво України, яке санкціонувало зупинку функціонування Північно-Кримського каналу сім років тому і не запускає його зараз.

«На сьогодні ми виходимо з того, що позов буде пред'явлений трьом громадянам України, які неодноразово, в тому числі в ЗМІ, заявляли про свою причетність до організації водної блокади, яка повинна кваліфікуватися не інакше, як спроба геноциду і фізичного знищення людей», - заявив Константинов.

Нагадаємо, в Криму спостерігається критична нестача прісної води, у багатьох містах на півострові людям видають її за графіком. Раніше пересохло Інкерманське озеро під Севастополем і Аянське водосховище.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: