Президент Словаччини візьме участь у саміті Кримської платформи

Читать на русском
Установчий саміт платформи, присвяченої деокупації Криму, відбудеться в серпні 2021 року в Києві
Зузана ЧапутоваGetty Images

Президент Словаччини Зузана Чапутова братиме участь в установчому саміті міжнародної «Кримської платформи з деокупації півострова», який відбудеться 23 серпня в Києві.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на спільній пресконференції з Міністром закордонних справ Словаччини Іваном Корчоком у Братиславі.

«Словаччина є однією з перших держав Європи та світу, яка продемонструвала свою солідарність з Україною в період нарощування Росією своєї присутності на кордоні в останні тижні. Ми дуже цінуємо це... Я хочу також подякувати окремо Словаччині та президенту Словаччини Зузані Чапутовій за її підтвердження участі в установчому саміті Кримської платформи, який відбудеться в серпні цього року в Києві. Ми ніколи не повинні забувати про український Крим, докладати максимальних зусиль для його невідворотної деокупації», - підкреслив Кулеба.

Що дасть Україні перемога у дипломатичній битві за Крим?Активізація українських дипломатів щодо участі міжнародної спільноти у саміті Кримської платформи неабияк пошарпала нерви Росії. Якими будуть наслідки та чого зможе досягти Україна – дізнавався політолог Олександр Радчук.

24 березня президент України Володимир Зеленський затвердив Стратегію деокупації та реінтеграції Криму, яка передбачає, зокрема, створення Кримської платформи. Згідно зі стратегією, Україна наполягає на демілітаризації та денуклеаризації Кримського півострова і приділяє особливу увагу створенню міжнародної платформи, метою якої є повне звільнення Криму від Російської Федерації.

Раніше віцепрем'єр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков зазначив, що Російська Федерація навряд чи братиме участь у роботі Кримської платформи, принаймні, на першому етапі.

Раніше в Кабміні озвучили одне з головних завдань, яке необхідно виконати до запуску Кримської платформи. До запуску платформи потрібно прийняти ряд законопроєктів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: