Захід не підтримає Україну, якщо та вирішить дати відсіч Росії – The Washington Post

Читать на русском
У дослідженні взяли участь 46 колишніх і нинішніх чиновників США і Європи, які в рамках дослідження змоделювали 32 реалістичних сценарії
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Захід не надасть Україні військову підтримку, якщо вона вирішить першою почати військові дії проти Росії.

Про це повідомляє видання The Washington Post з посиланням на дослідження Лондонського Королівського коледжу і Ліверморської національної лабораторії.

У дослідженні взяли участь 46 колишніх і нинішніх чиновників США і Європи, які в рамках дослідження змоделювали 32 реалістичних сценарії. Після цього група з 17 експертів вибрала 19 найбільш ймовірних сценаріїв.

Відзначається, що українська армія після поразок 2015 року зробила висновки та істотно наростила свою міць. Однак якщо Збройні Сили України досить сильні, щоб здобути впевнену перемогу над бойовиками за умови невтручання Росії, то у відкритому зіткненні з російською армією ЗСУ програють.

Військова допомога Україні: як з роками змінювалася підтримка США та ЄСЯк з роками змінювалася військова допомога Україні від ЄС та США, дивіться в інфографіці Слово і діло .

«На початковому етапі кризи США і їх союзники політично підтримували Україну. Однак у всіх ітераціях гри союзники прагнули стриманості Києва і не втручалися з військової точки зору, щоб відобразити військові дії Росії проти України. Замість цього вони подвоїли зусилля по стримуванню нападів Росії на свою територію. У деяких випадках демонстрація сили країнами ненавмисно ставить НАТО і Росію на межу війни, якої їм згодом вдавалося уникнути. Незмінний результат: воєнна перемога Росії над Україною», - йдеться в дослідженні.

Експерти вважають, що Київ і Захід на практиці абсолютно по-різному розуміють, що таке підтримка суверенітету і територіальної цілісності України. США і НАТО не захочуть ризикувати початком великої війни, щоб захистити Україну, більш того, якщо Україна почне війну першою, в ній будуть бачити агресора, хоч і засудять дії РФ.

«В умовах кризи, що посилюється, є логічні причини, чому українські лідери можуть почати військовий напад, і будуть розцінювати його як відсіч. Однак ці сценарії показують, що, якщо Київ вдасться до військових дій, що провокують Росію, Захід навряд чи захистить Україну», – припускають експерти.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що адміністрація президента США Джозефа Байдена серед планів, спрямованих на реагування в разі агресії Росії проти України, готує передачу Україні численної ракетної зброї, а також санкції проти РФ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: