Агресія Росії: депутати польського Сенату ухвалили резолюцію

Читать на русском
Комітет Сенату Польщі з питань закордонних справ схвалив резолюцію, в якій висловив підтримку Україні на тлі посилення військової активності РФ на кордоні.

Комітет Сенату Польщі з питань закордонних справ схвалив резолюцію, в якій висловив підтримку Україні на тлі посилення військової активності РФ на кордоні.

У засіданні брав участь український посол Андрій Дещиця, який розповів про ситуацію в регіоні, повідомив дипломат у Facebook.

Чи стане Україна ближчою до НАТО на тлі можливої російської агресіїКористуючись загрозою нападу Росії, в Україні намагаються переконати НАТО взяти нас під свій захист. Чому така стратегія не спрацює та який альтернативний шлях – аналізував політолог Олександр Радчук.

За його словами, резолюція була схвалена на спеціальному засіданні комісії, присвяченому ситуації в Україні. У документі засуджуються агресивні дії Москви проти Києва. Також у ньому наголошується на небезпечному збільшенні російської військової техніки і посилена активність ВМФ РФ в Чорному морі, включаючи заборону на судноплавство в Керченській протоці.

У резолюції комітет закликає «владу РФ зупинити подальшу ескалацію напруженості і дестабілізацію ситуації з безпекою в регіоні, і просить лідерів держав НАТО ініціювати консультації» щодо цієї проблеми. Підкреслюється, що лише жорстка позиція країн ЄС та НАТО, може «запобігти подальшій військовій ескалації та війні».

Дещиця подякував польським парламентарям за «незмінну підтримку незалежності та територіальної цілісності України».

Нагадаємо, РНБО готує різні сценарії реагування на дії Росії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: