Російська агресія не стримає рух України до НАТО – Стефанішина

Читать на русском
Стефанішина зазначила, що російська агресія - виклик не тільки для України, а й для всієї Європи.
Встреча Стефанишиной с министрамиkmu.gov.ua

Російська агресія не зможе зупинити рух України до членства в Північноатлантичному альянсі (НАТО).

Про це заявила віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, повідомляє урядовий портал.

Під час зустрічі з міністрами закордонних справ Латвії та Литви Едгарсом Рінкевічсом і Габріелюсом Ландсбергісом, а також заступником міністра закордонних справ Естонії Рейном Таммсааром Стефанішина зазначила, що російська агресія - виклик не тільки для України, але і для всієї Європи.

«Концентрація сил Росії біля кордонів України - це виклик для всієї Європи. Об'єднання наших союзників в Альянсі навколо надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО сьогодні є найменшою політичною інвестицією, яку можна зробити для досягнення безпеки стабільності в регіоні. Ми чітко усвідомлюємо свою роль у безпеці всього регіону, тому попри агресію Росії, Україна не припинить дискусію, яку розпочала, щодо своїх євроатлантичних амбіцій», - сказала вона.

Невблаганний Джо. Колонка Леоніда ШвецяЩе в перші дні після інавгурації Зеленський почав смикати Байдена: «Чому ми досі не в НАТО?». Здавалося, у того було достатньо часу, щоб підготувати гідну відповідь, але, зателефонувавши на початку квітня до Києва, американець почав виляти.

Також віцепрем'єр подякувала партнерам за підтримку України.

«Трансатлантична єдність має стати ключем до матеріалізації рішень Бухарестського саміту НАТО у 2008 році», - сказала віцепрем'єр.

Раніше міністр оборони України Андрій Таран заявив, що найкращим проявом міжнародної солідарності країн Заходу в протистоянні російській агресії на українських кордонах могло б стати надання Україні Плану дій для членства в НАТО.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в процесі засідання Комісії Україна-НАТО 13 квітня запропонував країнам-членам Альянсу програму з десяти кроків, спрямованих на підтримку України в умовах ескалації ситуації на українських кордонах.

До цього Кулеба говорив, що гібридна агресія Росії проти України, яка йде вже сім років, була б неможлива, якби у 2014 році Україна вже перебувала в Північноатлантичному альянсі (НАТО).

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: