Заява про «антиросію»: у МЗС відповіли на слова Путіна

Читать на русском
Заява російської сторони про перетворення України на «антипод Росії» демонструє нерозуміння внутрішніх процесів в Україні, йдеться в коментарі українського Міністерства закордонних справ.
Українські Новини

У Міністерстві закордонних справ заявляють, що розмова про перетворення України на «антипод Росії» демонструє нерозуміння внутрішніх процесів в Україні.

Про це повідомив речник МЗС Олег Ніколенко у коментарі Радіо Свобода та Укрінформу.

«Розмова про перетворення України на «антипод» Росії демонструє нерозуміння внутрішніх процесів у нашій державі. Українці як суверенна нація самостійно визначають вектор свого розвитку без прив‘язки до третіх сторін. Ні російські танки, ні провісники токсичних ідей «руского міра» не змогли і не зможуть зупинити трансформацію України в сучасну європейську демократичну державу», - повідомляє Ніколенко.

Подкаст «Словом» за 14 травня: запобіжний захід для Медведчука, енергонезалежність та антикорупція«Слово і діло» представляє щоденний подкаст «Словом». Ми зібрали для вас головні факти та цифри попередньої доби, щоб можна було не тільки читати, але й слухати про важливе, не відволікаючись від щоденних справ.

Політик наголосив, що Росія інвестувала значні ресурси, аби зробити цей шлях максимально складним, тому Україна змушена вживати рішучих заходів у відповідь. Зокрема, це стосується і боротьби проти дезінформації, і нейтралізації агентів зовнішнього впливу, і ліквідації осередків, які підривають структурні реформи в нашій державі.

«Географію змінити не можна. Після завершення російсько-українського збройного конфлікту та деокупації українських територій Україні та Росії доведеться співіснувати на основі взаємної поваги та невтручання у внутрішні справи. І чим швидше керівництво РФ усвідомить цей факт, тим раніше воно зможе сконцентруватися на вирішенні першочергових проблем російського населення. На нашу думку, якраз саме цього і чекають громадяни Росії від російської влади», - підкреслив Ніколенко.

Зазначимо, що президент Росії Володимир Путін 14 травня вперше прокоментував домашній арешт свого кума, депутата Верховної Ради України Віктора Медведчука. Російський лідер також заявив, що Україну перетворюють на «антиросію».

Він також дав зрозуміти, що сприймає Україну як загрозу безпеці Росії.

Напередодні Медведчука відправили під домашній арешт: що пишуть у соцмережах.

Раніше ми повідомляли, що наразі триває підготовка зустрічі Володимира Зеленського та Володимира Путіна.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: