У МЗС розповіли, чого очікують від візиту Блінкена

Читать на русском
Під час візиту держсекретаря США Ентоні Блінкена очікується обговорення посилення політичної та оборонної підтримки України.

Під час візиту держсекретаря США Ентоні Блінкена очікується обговорення посилення політичної та оборонної підтримки України.

Про очікування від візиту голови Держдепу розповів в ефірі телеканалу Україна 24 заступник міністра закордонних справ Євген Єнін.

За його словами, перш за все цей візит розглядається «як сигнал надзвичайно потужної підтримки з боку Сполучених Штатів у протидії російській гібридній агресії».

Висновок аудитора: як США змінюють двосторонні відносини з УкраїноюВперше з часу обрання президентом Джо Байдена Україну із офіційним візитом відвідають новий держсекретар та його заступниця. Яких змін очікувати в американо-українських відносинах ‒ аналізував політолог Олександр Радчук.

«Ми розраховуємо на посилення нашої підтримки як політичної, так і в оборонній сфері з боку нашого головного союзника з питань безпеки. Ми розраховуємо на подальшу підтримку Сполученими Штатами курсу реформ, а також модернізацію всіх сфер життєдіяльності, перш за все тих, які, безумовно, пов'язані із національною безпекою і обороною», - сказав Єнін.

Також в ході візиту планується обговорити питання активізації взаємодії в сфері торгівлі та інвестицій.

«Будемо говорити про активізацію взаємодії у сфері торгівлі та інвестицій. Будемо говорити про збільшення потенціалу взаємного співробітництва в рамках міжнародних організацій. Будемо говорити про механізми технічної допомоги, в яких на сьогоднішній день настільки потребує українська економіка, включно із енергетичним сектором», - зазначив заступник міністра.

Раніше в ЗМІ з'явилася програма візиту Блінкена до Києва 6 травня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: