Байден обговорить хакерську атаку на нафтопровід на зустрічі з Путіним

Читать на русском
Байден заявив про свій намір обговорити атаку на Colonial Pipeline, відповідаючи на запитання журналістів після щоденного брифінгу
Байден та ПутінGloballookpress

Президент США Джозеф Байден обговорить інцидент з хакерською атакою на трубопровід Colonial Pipeline під час зустрічі з російським президентом Володимиром Путіним, оскільки за цією атакою імовірно стоїть Москва.

Про це повідомляє The Independent.

Байден заявив про свій намір, відповідаючи на запитання журналістів після щоденного брифінгу. За його словами, до тем для обговорення додалося питання про кібератаку, якої піддався один з найбільших американських трубопроводів Colonial Pipeline; кібератаку здійснила російська група хакерів.

«Я збираюся зустрітися з президентом Путіним. Поки наші розвідники не мають доказів причетності Росії. Хоча, є дані, що свідчать про те, що шкідлива програма була запущена з Росії. Вони певною мірою відповідальні за це», - сказав він.

Нагадаємо, 9 травня одна з найбільших компаній США Colonial Pipeline, яка займається транспортуванням нафтопереробної продукції, заявила, що стала жертвою кібератаки.

Уряд США ввів надзвичайний стан через хакерську атаку на найбільший трубопровід Америки Colonial Pipeline.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: