Справа Татарова: суд повернув внесену заставу за експерта Дубоноса

Читать на русском
Столичний районний суд задовольнив заяву адвоката про повернення застави, внесеної за заступника директора експертної служби МВС.
Костянтин Дубонос (посередині)

Шевченківський районний суд Києва повернув 1,05 млн грн застави, внесеної за заступника директора Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру Міністерства внутрішніх справ (ДНДЕКЦ) Костянтина Дубоноса у межах справи заступника керівника Офісу президента Олега Татарова.

Таке рішення ще 18 березня ухвалив слідчий суддя суду Дмитро Мальцев, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання адвоката Лисенко В.А., який діє в інтересах (заставодавця) про повернення коштів, внесених як застава - задовольнити. Повернути заставу в розмірі 1,051 млн грн, внесену за (Костянтина Дубоноса – ред.) на підставі ухвали слідчого судді Вищого антикорупційного суду», – йдеться в рішенні.

Як відомо, 2 грудня 2020 року ВАКС заарештував Дубоноса із альтернативою 1,05 млн грн застави. Втім до цього 1 грудня генеральна прокурорка Ірина Венедіктова замінила групу прокурорів у цій справі. Підставою стало нібито виняткова складність кримінального провадження, хоча КПК такої причини для зміни прокурорів не передбачає. Через це апеляційна палата ВАКС скасувала арешт Дубоноса, хоча за нього внесли заставу.

Нагадаємо, заступник генпрокурора Олексій Симоненко забрав у НАБУ справ Татарова і передав її до Служби безпеки України. Пізніше Шевченківський суд відмовив СБУ у продовженні слідства в цій справі, проте її досі не закрили.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: