Микитась відмовився від скарги у справі Татарова

Читать на русском
Колишній парламентар відмовився від апеляційної скарги на рішення столичного райсуду про зобов'язання забрати в Національного бюро справу посадовця ОПУ.
Олег Татаровфото: УНІАН

Колишній народний депутат Максим Микитась відмовився від апеляційної скарги на рішення суду, яке використали для передачі справи заступника керівника Офісу президента Олега Татарова з Національного антикорупційного бюро до Служби безпеки України.

Таку інформацію під час засідання 18 березня в апеляційній палаті Вищого антикорупційного суду оголосив головуючий суддя Микола Глотов, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Печерський районний суд міста Києва зобов'язав генерального прокурора Ірину Венедіктову забрати в НАБУ справу Татарова і передати її іншому органу. На виконання цього рішення заступник генпрокурора Олексій Симоненко передав справу до слідчих СБУ.

Втім паралельно екснардеп Микитась та Спеціалізована антикорупційна прокуратура вирішили оскаржити рішення Печерського суду в апеляційні палаті ВАКС. В АП ВАКС навіть призупинили виконання рішення Печерського суду, але 1 березня у самій справі Татарова закінчилися строки на її розслідування. Шевченківський суд Києва відмовив Симоненку в продовженні строків слідства, а Київський апеляційний суд не захотів розглядати скаргу на таке рішення.

У коментарі «Слово і діло» адвокат Микитася Артур Габрієлян розповів, що це він порадив клієнту відкликати скаргу, оскільки строки розслідування справи Татарова все одно закінчилися. «Відмолись би ми від апеляції чи ні – справа все одно має бути закрита», – підкреслив адвокат.

На засіданні прокурор Офісу генпрокурор Андрій Грицан, який раніше теж відкликав скаргу САП на рішення Печерського суду, повідомив, що наразі у справі Татарова не було ухвалено процесуальне рішення у зв'язку з закінченням строків. «Ще не ухвалено (процесуальне рішення) у зв'язку з тим, що там оскаржується рішення про відмову в продовження строків досудового розслідування в апеляційному порядку», – повідомив прокурор.

Пізніше АП ВАКС прийняла відмови Офісу генпрокурора та адвоката підозрюваного Микитася від апеляційних скарг.

«Прийняти відмови прокурора Андрія Грицана, підозрюваного Максима Микитася та його захисника Артура Габрієленя від їхніх апеляційних скарг на ухвалу слідчого судді Печерського райсуду Києва у справі (заступника керівника ОПУ Олега Татарова – ред) та апеляційне провадження закрити», – оголосив рішення головуючий суддя Глотов.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: