Напруженість на російсько-українському кордоні залишається високою – Держдеп

Читать на русском
Прайс нагадав, що хоча Росія неодноразово заявляла про відведення військ від українського кордону, на практиці Москва провела передислокацію незначної частини сил
Нед ПрайсReuters

Попри всі свої заяви, Росія відвела тільки частину військ від кордонів України, тому ситуація на російсько-українському кордоні залишається досить напруженою.

Про це заявив представник Державного департаменту США Нед Прайс на брифінгу 11 травня, повідомляє Укрінформ.

«Попри те, що ми бачили повідомлення про відвід російських військ, ми можемо підтвердити, що тільки частина сил РФ була передислокована. Напруженість залишається високою, оскільки Росія зберігає велику кількість сил уздовж кордону... І тому це продовжує викликати занепокоєння», - зазначив він.

«Вистава» закінчилася: чому Росія відводить військаЧому Росія відводить війська від українських кордонів і чи отримала вона бажане від цього, читайте в матеріалі Слово і діло.

Прайс нагадав, що хоча Росія неодноразово заявляла про відведення військ від українського кордону, на практиці Москва провела передислокацію незначної частини сил, що не зменшило рівня напруженості в регіоні. Зараз концентрація російських військ на кордонах України залишається найбільшою з часів вторгнення РФ в Україну у 2014 році.

Прайс також вказав, що Вашингтон постійно підіймає це питання на рівні союзників - так, воно обговорювалося в НАТО і на рівні міністрів G7, а також під час візиту держсекретаря США Ентоні Блінкена до Києва.

Нагадаємо, Росія заявила про закінчення навчань і відведення своєї армії в місця дислокації з 23 квітня. Перекидання військових триватиме до 1 травня.

В Україні заявляли, що війська РФ можуть повернутися, оскільки політика Росії незмінна.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: