У Росії заявили про відведення військ від кордону з Україною

Читать на русском
Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що прийняв рішення завершити військові навчання біля українського кордону і в Криму.
фото kremlin.ru

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що вирішив завершити військові навчання в Південному та Західному військових округах. З 23 квітня війська почнуть повертатися до пунктів постійної дислокації.

Про це повідомляє російське видання ТАСС.

Між молотом і ковадлом: чи перейде Росія в атаку проти УкраїниЗростання напруженості на кордонах з Україною спричинене бажанням Росії продемонструвати свою міць і значення.

«Війська продемонстрували здатність забезпечити надійну оборону країни. У зв'язку з цим мною прийнято рішення завершити перевіряльні заходи в Південному та Західному військових округах», - сказав Шойгу.

Як повідомляється, глава Міноборони РФ доручив генеральному штабу, командувачем військами військових округів і повітряно-десантних військ приступити з 23 квітня до повернення військ у пункти постійної дислокації. Термін – до 1 травня.

«До 1 травня 2021 роки повернути особовий склад 58-ї армії Південного військового округу, 41-ї армії Центрального військового округу, Сьомий, 76-ї десантно-штурмових і 98-ї повітряно-десантних дивізій Повітряно-десантних військ до пунктів постійної дислокації» , - сказав Шойгу.

Нагадаємо, Росія почала стягувати свою армію до українських кордонів майже три тижні тому.

У Кремлі називали пересування російських військ «перевіряльними заходами» або навчаннями. Також у РФ заявляли, що «переміщення російських військ до кордонів є внутрішньою справою Росії».

На військову активність Росії відреагували в США і в ЄС. Країни закликали Кремль негайно відвести війська від українських кордонів.

На цьому тижні Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель повідомляв, що біля кордону України перебуває 150 тисяч російських військових.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: