Війська РФ можуть повернутися, оскільки політика Росії незмінна – Кравчук

Читать на русском
Кравчук стверджує, що Україна повинна продовжувати захищати власні національні стратегічні інтереси
Леонід Кравчукleonid-kravchuk.com.ua

Відведення російських військ від кордону України не змінить наміру Російської Федерації диктувати Україні зовнішню політику.

Про це заявив глава української делегації в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кравчук в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера».

«Я думаю, що головне - відведення військ, привід військ, вибачте, не змінює стратегічну політику Росії в цілому», - заявив Кравчук.

Він нагадав, як в 1993 році колишній на той момент президентом РФ Борис Єльцин ознайомив його з документом про зовнішню політику РФ, в якому сказано, що Україна і надалі залишатиметься в «системі стратегічних відносин Росії».

«Вистава» закінчилася: чому Росія відводить військаЧому Росія відводить війська від українських кордонів і чи отримала вона бажане від цього, читайте в матеріалі Слово і діло.

«Сьогодні відводять війська, завтра їх можуть назад повернути, політика Росії залишається такою, що, по-перше, Україна повинна бути в системі стратегічних відносин Росії, а по-друге, Україна повинна виконувати волю Росії, куди їй вступати, з ким укладати угоди, тобто вона повинна рахуватися з Росією, формуючи свою зовнішню і внутрішню політику», - сказав Кравчук.

Також він стверджує, що Україна повинна продовжувати захищати власні національні стратегічні інтереси.

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу 22 квітня заявив, що вирішив завершити військові навчання в Південному і Західному військових округах. З 23 квітня війська почнуть повертатися в пункти постійної дислокації.

Нагадаємо, Росія почала стягувати свою армію до українських кордонів майже три тижні тому.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: