Держприкордонслужба підтверджує відведення військ РФ, але тільки в одному напрямку

Читать на русском
Росія почала часткове виведення своєї армії з території Криму. Однак залишається скупчення сил і техніки противника у військових таборах біля Воронежа, заявили у ДПСУ.
Сергій Дейнекофото Укрінформ

Росія почала часткове виведення своєї армії з території тимчасово окупованого Криму. При цьому відведення військ від східного кордону України у Воронезькій області поки не зафіксовано.

Про це заявив голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко в інтерв'ю РБК-Україна, опублікованому в середу, 28 квітня.

«Вистава» закінчилася: чому Росія відводить військаЧому Росія відводить війська від українських кордонів і чи отримала вона бажане від цього, читайте в матеріалі Слово і діло.

«Після анонсованої заяви міністра оборони РФ Шойгу про те, що з 23 квітня вони почнуть відведення військ, дійсно, наша розвідка спостерігає, що процес цей частково розпочато...Зараз ми бачимо цей процес на території тимчасово окупованого Криму», - сказав він.

Однак, за його словами, залишається скупчення сил і техніки противника у військових таборах біля Воронежа і міста Богучар у Воронезькій області, який знаходиться в декількох десятках кілометрів від кордону з Україною.

«Що стосується тих польових таборів у Воронезькій області, то ми ніякого руху там поки не бачимо», - додав глава ДПСУ.

Нагадаємо, Росія заявила про закінчення навчань і відведення своєї армії в місця дислокації з 23 квітня. Перекидання військових триватиме до 1 травня.

В Україні заявляли, що війська РФ можуть повернутися назад, так як політика Росії незмінна.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: