Столтенберг прокоментував відведення військ РФ від українських кордонів

Читать на русском
Союзники в НАТО вкрай стурбовані тим, що відбувалося навколо України протягом декількох минулих тижнів
Єнс СтолтенбергReuters

НАТО вітає факт відведення військ Росії та зниження напруги на кордонах з Україною. Однак цього мало; Альянс продовжує вимагати від Росії зупинити військове нарощування і приєднатися до політичного процесу з врегулювання конфлікту.

Про це сьогодні під час брифінгу за підсумками переговорів з прем'єр-міністром Словаччини Едуардом Хегером заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє «Укрінформ».

«У тому, що стосується України - ми бачили, що відбулося деяке зниження напруженості, і ми це вітаємо. Водночас ми проводимо дуже уважний моніторинг ситуації та розвитку подій. Ми очікуємо, що Росія завершить всі військові нарощування в Україні та навколо неї. Ми також очікуємо, що Росія приєднається, з доброї волі, до політичного процесу, тому що тільки за допомогою переговорів і політичного процесу ми можемо знайти політичне довготривале рішення», - сказав генсек Альянсу.

«Вистава» закінчилася: чому Росія відводить військаЧому Росія відводить війська від українських кордонів і чи отримала вона бажане від цього, читайте в матеріалі Слово і діло.

За його словами, союзники в НАТО вкрай стурбовані тим, що відбувалося навколо України протягом декількох минулих тижнів і продовжать надавати Україні всіляку підтримку. НАТО зберігає потужну солідарність з Україною і стурбоване російською агресією.

Також Столтенберг розкритикував агресивний курс РФ і нагадав, що Росія продовжує проявляти неповагу до територіальної цілісності України та порушувати її суверенітет, намагається обмежити доступ до частини Чорного моря і Керченської протоки.

Нагадаємо, 22 квітня Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив про закінчення перевірки боєготовності армії.

З 23 квітня розпочався процес передислокації. Зокрема, військові почали залишати Крим. Російські війська повинні повернутися в місця постійної дислокації до 1 травня.

Авіація Південного військового округу і Чорноморського флоту Росії повернулася на аеродроми постійного базування. Раніше ВПС РФ провели навчання в окупованому Криму.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: