Росія має групу військ для швидкого розгортання на українському кордоні – Кулеба

Читать на русском
Заява міністра оборони Росії Сергія Шойгу про відведення військ від кордонів - це, безумовно, позитивний сигнал, але він нічого не вирішує
Армія РосіїВідкрите джерело

Росія має велике військове угруповання, готове в стислі терміни розвернутися біля кордонів України, якщо на те буде воля Кремля.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі «Радіо Свобода».

Відведення військ: чому Росія досі дислокує свою армію поблизу українського кордонуЧому РФ досі тримає своїх військових біля східного кордону України і чи почнеться повноцінне виведення військ, читайте в матеріалі Слово і діло.

«Навіть якщо вони теоретично все відведуть, ми повинні завжди пам'ятати, що вони з такою ж швидкістю, всього за кілька тижнів, можуть розгорнути цю масу, цю армаду знову вздовж нашого кордону і створити цю загрозу. Ми відстежували та динаміку цього процесу, як воно відбувається, за який час, і ми побачили достатньо для того, щоб зробити висновок про те, що Росія має військове угруповання, готове досить швидко розвернутися вздовж українського кордону в разі потреби. І тепер наше спільне завдання з нашими партнерами - зробити все для того, щоб Росії більше ніколи таке не спало на думку», - сказав він.

Міністр зазначив, що заява міністра оборони Росії Сергія Шойгу про відведення військ від кордонів - це, безумовно, позитивний сигнал, проте його слова не означають ні деескалації конфлікту, ні припинення війни на Донбасі.

Нагадаємо, Росія заявила про закінчення навчань і відведення своєї армії в місця дислокації з 23 квітня. Перекидання військових триватиме до 1 травня.

В Україні заявляли, що війська РФ можуть повернутися, оскільки політика Росії незмінна.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: