Кравчук оцінив рівень західної підтримки на переговорах щодо Донбасу

Читать на русском
За словами Кравчука, хоч підтримка Заходу і додає вагомості голосу української делегації, проте про результати говорити не доводиться
Леонід КравчукФото УНІАН

На переговорах по Донбасу Україна, завдяки підтримці заходу, продавлює свої пропозиції, хоча про конкретні результати говорити ще дуже рано.

Про це розповів перший президент, глава української делегації в Тристоронній контактній групі по Донбасу Леонід Кравчук в ефірі телеканалу «Україна 24».

За словами Кравчука, хоч підтримка Заходу і додає вагомості голосу української делегації, проте про результати говорити не доводиться. У приклад він навів документ про припинення вогню на Донбасі та механізми впливу на порушення режиму припинення вогню.

«Це момент, з якого починаються всі інші кроки: і політичні, і питання безпеки тощо. Ми підготували відповідний документ. І тут повинен сказати дуже важливу деталь - новий проєкт документа був підготовлений паном Козаком, російський проєкт. Я хочу вам сказати, що в цілому українська делегація схвально поставилася до самого змісту документа. У нас тільки були зовсім інші уявлення про суб'єктність - хто буде виконувати. І хотіли зрівняти в документі - Україна та ОРДЛО», - розповів він.

Кравчук додав, що в самій ТКГ документ підтримали по суті.

«Я звернувся до пані Хайді Грау з новим листом, в якому попросив зробити ще одну спробу підписати цей документ напередодні свята Великодня. І те, що Росія запропонувала такий проєкт документа - це вже результат впливу на ситуацію того, що ми тільки що говорили, інших країн і України», - сказав Кравчук.

Нагадаємо, після п'ятигодинного засідання 28 квітня ТКГ так і не змогла домовитися про повернення перемир'я на Донбасі.

Раніше в штабі ООС повідомляли, що бойовики готують провокації на Великдень.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: