На Донбасі російські паспорти видали майже 530 тисячам осіб – ЗМІ

Читать на русском
Майже 530 тис. жителів окупованих районів Донецької і Луганської області за два роки отримали російське громадянство в спрощеному порядку.
Фото DW

Майже 530 тис. жителів окупованих районів Донецької і Луганської області за два роки отримали російське громадянство в спрощеному порядку.

Про це федеральному агентству ТАСС повідомили в прес-центрі МВС Росії.

«З початку реалізації указу президента РФ від 24 квітня 2019 року громадянства РФ набули більш 527 тис. осіб, які постійно проживають на територіях окремих районів Донецької та Луганської областей України», – йдеться в повідомленні.

Подвійне громадянство: чи вдасться врегулювати питання на законодавчому рівніВлада повторно за останні 2 роки ініціює процес унормування питання подвійного громадянства. Які наслідки ця ідея матиме для українців ‒ вивчав політолог Олександр Радчук.

За даними російського МВС, майже 2 тис. жителів ОРДЛО в набутті російського громадянства відмовили. Так, 40% заяв було відхилено у зв’язку з тим, що люди мали обмеження на в’їзд в Росію через адміністративного видворення, депортації, реадмісію або у зв’язку з прийнятим щодо них рішенням про небажаність перебування в РФ.

У МВС заявили, що робота по прийому громадян з окупованих районів Донецької та Луганської областей до громадянства РФ триває.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба дорікнув міжнародним партнерам з приводу недостатньо жорсткої реакції на видачу Росією своїх паспортів на території «ЛНР» і «ДНР». На його думку, санкції проти Росії могли б загальмувати цей процес.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: