Більше загиблих і травмованих: як минув квітень в ООС

Читать на русском

23 квітня після низки застережень світової спільноти Росія пообіцяла розпочати відведення своїх військ від українських кордонів. Однак поки що виведення армії фіксують лише в окупованому Криму. Яка зараз ситуація на фронті і чи зменшилася кількість обстрілів, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

За другий місяць весни в зоні проведення ООС було зафіксовано 323 обстріли. За цей час 12 бійців ЗСУ загинули, а ще 19 зазнали поранень.

Від початку місяця перше загострення на донецькому напрямку спостерігалося 2 квітня, тоді бойовики здійснили 21 обстріл. Трохи менше порушень тиші зафіксували 23 квітня, того дня окупанти відкривали вогонь 20 разів.

Загалом впродовж місяця в середньому було по 10-12 обстрілів за добу. Здебільшого загострення фіксували на донецькому напрямку. Бойовики традиційно використовували міномети 82 та 120 мм, а також гармати 122 мм та 152 мм.

Нагадаємо, уже понад дев’ять місяців – з 27 липня 2020 року – на Донбасі триває так зване повне перемир'я. Протягом перших місяців кількість обстрілів справді суттєво зменшилася, однак після санкцій РНБО щодо Віктора Медведчука ситуація на фронті загострилася.

Тільки за перший місяць весни 2021 року в зоні проведення ООС було зафіксовано 250 обстрілів, місяцем раніше ця цифра становила 181.

У матеріалі «Слово і діло» військовий експерт Олег Жданов пояснив, чому РФ досі тримає своїх військових біля східного кордону України і чи розпочнеться повноцінне виведення військ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: