Блінкен підніме питання зупинки «Північного потоку-2» на зустрічі з Маасом

Читать на русском
Блінкен, за словами Рікера, сприймає Північний потік-2 виключно, як проблему, тому планує проштовхувати його зупинку
Ілюстративне фотоAP Photo

Державний секретар США Ентоні Блінкен виступить за припинення будівництва газопроводу «Північний потік-2» і постарається донести свою точку зору до Міністра закордонних справ Німеччини Хайко Мааса під час їх зустрічі в Лондоні.

Про це повідомив виконуючий обов'язки помічника держсекретаря США у справах Європи та Євразії Філіп Рікер, передає ТАСС.

Блінкен, за словами Рікера, сприймає «Північний потік-2» виключно, як проблему.

Північний потік-2: які країни за чи проти будівництва газопроводуСША, Україна та ще 7 європейських держав не підтримують будівництво газопроводу, тоді як РФ, Німеччина та 10 країн регіону виступають за його зведення.

«Я думаю, що ми окремо проведемо переговори з Німеччиною у двосторонньому форматі. «Північний потік-2» залишається проблемою. Ви чули це від президента, від держсекретаря, від офіційних представників. І ми будемо продовжувати дуже ясно давати зрозуміти Німеччині наші погляди на цей проєкт, що він повинен бути зупинений», - сказав він.

Нагадаємо, в німецькому Бундестазі запропонували ввести повний мораторій на добудову російського газопроводу «Північний потік-2».

Раніше американські сенатори-демократи Роберт Менендес (від штату Нью-Джерсі) і Джин Шахін (від штату Нью-Гемпшир) направили лист держсекретареві Ентоні Блінкену із закликом прискорити введення нових санкцій проти трубопроводу «Північний потік-2».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: