У Лондоні проходить перша особиста зустріч міністрів G7 від початку пандемії

Читать на русском
Міністри закордонних справ країн Великої сімки проводять у Лондоні першу особисту зустріч з часу початку пандемії COVID-19.
Фото DW

Міністри закордонних справ країн «Великої сімки» проводять у Лондоні першу особисту зустріч з часу початку пандемії COVID-19.

Про це повідомив держсекретар США Ентоні Блінкен.

Велика Британія приймає зустріч міністрів закордонних справ країн «Великої сімки», оскільки наразі головує в організації. Крім власне членів G7, Велика Британія запросила на зустріч міністрів з Австралії, Індії, Південної Африки і Південної Кореї.

На Лондонській зустрічі міністри обговорять питання про створення ефективного механізму протидії російській дезінформації, а також кліматичні проблеми.

Міністри також закладуть основу для першої запланованої поїздки президента США Джо Байдена за кордон з моменту вступу на посаду. Саміт G7 у Великій Британії в наступному місяці покликаний пожвавити співпрацю США з традиційними союзниками після багатьох років розбіжностей при Дональді Трампі.

Нагадаємо, Британія визначила Росію як найбільшу загрозу своїй безпеці, хоча в довгостроковій перспективі вважає Китай найбільшим викликом у військовому, економічному і технологічному плані.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: